Såååå god!
Botten
75 g smör
12 st digestive kex
Fyllning
3 ägg
1 citron/lime
1 burk kondenserad mjölk
2 pkt naturell färskost á 200 g
1 tsk vaniljpulver
Topping
1 dl sirap
1 dl socker
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Garnering
hallon
.
Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare och smält smöret. Blanda och täck botten och kanter på en form med löstagbar kant. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Vispa ihop färskost och kondenserad mjölk. Vispa ner äggen ett i taget. Pressa ner lite citronsaft. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.
Blanda sirap, socker & grädde i en kastrull. Koka upp och låt puttra ca 10-15 minuter. Rör i vaniljsocker och låt svalna. Ställ sedan i kylen ett tag så att kolasåsen inte blir så lös. Häll över cheesecaken och garnera med hallon.