BY ROSENGRIP

Caramel cheesecake

Såååå god!

IMG_3827

Botten

75 g smör

12 st digestive kex

Fyllning

3 ägg

1 citron/lime

1 burk kondenserad mjölk

2 pkt naturell färskost á 200 g

1 tsk vaniljpulver

Topping

1 dl sirap

1 dl socker

1 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

Garnering 

hallon

.

Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare och smält smöret. Blanda och täck botten och kanter på en form med löstagbar kant. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Vispa ihop färskost och kondenserad mjölk. Vispa ner äggen ett i taget. Pressa ner lite citronsaft. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.

Blanda sirap, socker & grädde i en kastrull. Koka upp och låt puttra ca 10-15 minuter. Rör i vaniljsocker och låt svalna. Ställ sedan i kylen ett tag så att kolasåsen inte blir så lös. Häll över cheesecaken och garnera med hallon.

IMG_3831

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats