BY ROSENGRIP

Ceasarsallad

God kväll, här hemma är det fullt ös med en liten som vill vara i famnen hela tiden och Adrian som är full utav energi. Jag har mest vilat hela dagen men är nu på benen och ska laga kvällens middag. Jag har lagat lite olika rätter med kantareller den här veckan eftersom det är säsong nu så då är det bra med lite tips och inspiration till er tänkte jag men tills dom dyker upp får ni här ett recept som ni måste laga, spara och för alltid ha!

.

Det här är den absolut GODASTE Ceasarsalladen någonsin!

.

kycklingfilé

bacon

riven parmesan

romansallad

cocktailtomater

olja till stekning

dressing

3 dl rapsolja

2 äggulor

3 sardeller

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

1 st pressad vitlöksklyfta

1 dl riven parmesan

salt & peppar

krutonger

3 skivor vitt bröd

smör till stekning

salt & peppar

.

Mixa äggulor, sardeller, senap, vitvinsvinäger och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle medan du mixar. Häll sakta ner oljan och mixa hela tiden. Blanda ner parmesan när dressingen har blivit tjock och mixa. Smaka av med salt & peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om du vill ha rinnigare konsistens. Ställ dressingen i kylen. Skär bort kanterna på brödskivorna och tärna brödet. Stek krutongerna i smör tills dom har fått en gyllene färg. Krydda med salt & peppar. Skär kycklingen i mitten på sidan så att bitarna blir tunnare och stek dom. Krydda med salt & peppar. Stek bacon knaperstekt. Hacka romansalladen och lägg den i en skål. Häll ner önskad mängd dressing och rör om ordentligt. Lägg på en tallrik och strö över parmesan och krutonger. Lägg på några cocktailtomater, kycklingen och bacon.

.

Det här är på riktigt den godaste Ceasarsalladen jag någonsin ätit! Rechen sa samma sak.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats