BY ROSENGRIP

Choklad & Amarulakaka

Perfekt konsistens på denna kaka! Stort plus! Smaken är lite ”vuxen” eftersom det är alkohol i.

IMG_7019

200 g smör, rumsvarmt

2 1/2 dl strösocker

5 msk kakao

3/4 dl Amarula cream

3 ägg

Ca 4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3/4 dl vispgrädde

100 g grovt hackad mörk choklad

Rör smör och socker vitt och pösigt. Blanda ner kakao och äggen, ett i taget. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med vispgrädden och Amarulan. Tillsätt till sist den hackade chokladen, gärna lätt mjölad. Häll smeten i en smord och bröad kransform, ca 1 1Ž2 liter. Grädda kakan i 175° i ca 30 minuter. Den kan gärna vara lite kladdig i mitten.

IMG_7047

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats