BY ROSENGRIP

Chokladfondant 

Vet att det är hälsomånad och allt men Chokladfondants receptet har efterfrågats och det med all rätt eftersom den är bara FÖR god! Gaaaah vill bara ställa mig och baka dom nu ! Hur kan något enkelt vara så gott ? Receptet hittade jag inne hos recept.nu och kommer nedan,

.

100 g smör

150 g god mörk choklad

2 st ägg

2 st äggulor

0,5 dl strösocker

2 msk vetemjöl

 Smör + strösocker till formarna

.

Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Vispa ihop ägg, ägggulor och socker i en bunke. Vispa även i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen. Rör tills det blir en slät och blank kräm. Smöra fyra ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ. Sockra dem istället för att mjöla så blir ytan blank och fin. Fördela smeten i formarna. Fram till hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in formarna i ugnen.

Nu gäller det att passa noga – de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men inte vara så lös att den tappar formen. Tiden i ugnen kan variera mellan 8–12 minuter, beroende på ugnen och formarnas storlek. Ta ut och provstick i dem några gånger om du är osäker. De är färdiga när det börjar höja sig en aning på mitten.

Låt fondanterna stå några minuter och stjälp sedan upp dem på desserttallrikar. Garnera med florsocker och röda bär.

IMG_0986
Hamnar direkt i favorithögen typ överst

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats