BY ROSENGRIP

Chokladtårta

1 pkt icas chokladtårtbotten

(hann inte bakna egna och dem här är jätte goda)

2 pkt á 150 g chokladfingrar

(det här var inte dem vanliga som brukar finnas i affären utan det var lite mer i dem så därför räckte det med ett paket, tar man de vanliga lila paketen kan det behövas 3 st)

2 pkt färska hallon

Dumlefluff:

180 g dumle

3 dl grädde

Värm grädde i en kastrull utan att den kokar, ta bort från plattan och smält ner dumle. Kyl i kylskåp i minst 6 timmar eller över natten, går jätte bra att göra dagen innan.

Hallonmousse:

200 g hallon

1 msk socker

1 tsk vatten

2 gelatinblad

2 dl vispad grädde

Blötlägg gelatinbladen 5-10 minuter. Koka hallon, vatten och socker. Ta bort från plattan och lägg i gelatinbladen. Rör om tills dem har smält och kyl sedan i kylskåpet i minst 6 timmar. Blanda ner den vispade grädden och låt stå i kylen 1 timme till.

Chokladkräm:

1 dl socker

1 dl kakao

3 dl vispgrädde

Blanda kakao och socker i en bunke. Blanda ner grädden och låt stå i kylen 1 timme. Vispa sedan upp till en kräm.

Gör så här:

Jag hade dumlefluff längst ner på sista lagret. På det översta lagret bredde jag först ut ett paket färska hallon och sedan hallonmousse över. Spacklade hela tårtan med chokladkräm och dekorerade med fingrar runt hela. Chokladkrämen som blev över dekorerade jag tårtan med varvat med färska hallon. Spritsade/dekorerade med en tyll och knöt ett sidenband runt. Receptet på hallonmoussen & chokladkrämen kommer från Bakverk & fikstunder.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sella

    Hej! Gillar din blogg, speciellt alla goda recept 🙂 prövade baka denna goda tårta i sommras, förberedde allt kvällen innan ock skulle baka tårtan på morgonen innan dopet. Omg, inget gick som jag ville haha. Jag råkade tappa skålen med dumlefluffen på golvet då den var helt rinning så hamlade exakt allt på golvet. Hur får man den fluffig föresten? Sprang ner till affären lck köpte nutella haha, kunde inte komma på nägot annat snabbt. Det var så varmt hemma den dagen att chokladglasyren smälte när jag försökte spritsa den upptill så det blev bara hallon. Summan av kardemumman; det fälldes tårar (frustration) men tårtan vart så uppskattad av alla gäster då den va jätte god! Så tack för receptet!!

    1. Daniella

      Tack så jätte mycket 🙂 ååhhhh stackars dig men det är sånt som händer. Jag har olyckor hela tiden och dem gör att man lär sig. Som sagt det viktigaste var att den smakade bra 🙂 det här receptet är ett utav Mina absoluta favoriter!!! Du måste vispa upp fluffen. Alltså efter att du har smält dumlen och låtit den stå i kylen ska du vispa upp den med visp. 🙂

      Kram

stats