En favo! Receptet hittade jag inne hos Fikastunder.
150 g smör
2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan. Rör ner sockret i smöret. Rör ner kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form på ca 24 cm och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 gr i 15 minuter. Kakan blir lite lös. Låt den svalna.
3 dl grädde
2 st dubbeldaim
1,5 st gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Hacka daimen i små bitar. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och smält ner daimen. Rör även ner gelatinbladen. Häll över kakan. Låt stelna i kyl i minst 4 h. Servera kylskåpskall.
Godaste kakan!!!!! Så enkel att göra
Men guuu så otroligt god den där kakan såg ut! Den måste jag bara testa att göra 🙂 Tack för tipset!
Det lät riktigt gott! Ska testa! Tack för tipset! 🙂