Jag älskar Tefals stekpannor och tycker att dom är bäst så gissa hur glad jag vart när det här budet plingade på dörren. Jag ställde mig och provade den med detsamma och resultatet ser du nedan,
älskar när saker är inslagna fint
Recept på en amerikansk omelett och en fransk klassisk omelett från Tina Nordström
Omelett stekpanna, så söt och perfekt i storleken
Fransk klassisk omelett
.
1-2 portioner
3 ägg
salt och peppar
15 g smör
.
Vispa äggen med en gaffel. Smält smöret i en
vid panna med mjuka kanter. Låt det skumma men inte blir brunt. Häll i de vispade äggen och drar ett par drag med en slickepott. Skaka sedan omeletten så att det nästan blir som en äggröra. Det ska täcka hela botten. Skaka ner den på ena halvan av stekpannan, och rulla ihop den till en spolformig blev rulle. Lägg upp på tallrik.
Amerikansk omelett
.
1-2 portioner
3 ägg
salt och peppar
15 g smör
.
Vispa äggen med en gaffel. Smält smöret i en vid panna med mjuka kanter. Låt det skumma upp och bli lite gyllenbrunt. Häll i de vispade äggen. Dra med en slickepott så att du får stora sjok av ”äggröran”.
Banka ner den till ena halvan av stekpannan, flippa över halva omeletten och lägg i ytterligare lite smör i botten så att den blir gyllenbrun. Lägg upp på tallrik.
Så himla bra ! Alla borde ha en omelett stekpanna hemma!