BY ROSENGRIP

Den perfekta omeletten

Jag älskar Tefals stekpannor och tycker att dom är bäst så gissa hur glad jag vart när det här budet plingade på dörren. Jag ställde mig och provade den med detsamma och resultatet ser du nedan,

IMG_0005

älskar när saker är inslagna fint

IMG_0010

Recept på en amerikansk omelett och en fransk klassisk omelett från Tina Nordström

IMG_0012

Omelett stekpanna, så söt och perfekt i storleken

IMG_0035

Fransk klassisk omelett

.

1-2 portioner

3 ägg

salt och peppar

15 g smör

.

Vispa äggen med en gaffel. Smält smöret i en
vid panna med mjuka kanter. Låt det skumma men inte blir brunt. Häll i de vispade äggen och drar ett par drag med en slickepott. Skaka sedan omeletten så att det nästan blir som en äggröra. Det ska täcka hela botten. Skaka ner den på ena halvan av stekpannan, och rulla ihop den till en spolformig blev rulle. Lägg upp på tallrik.

IMG_0055

Amerikansk omelett

.

1-2 portioner

3 ägg

salt och peppar

15 g smör

.

Vispa äggen med en gaffel. Smält smöret i en vid panna med mjuka kanter. Låt det skumma upp och bli lite gyllenbrunt. Häll i de vispade äggen. Dra med en slickepott så att du får stora sjok av ”äggröran”.

Banka ner den till ena halvan av stekpannan, flippa över halva omeletten och lägg i ytterligare lite smör i botten så att den blir gyllenbrun. Lägg upp på tallrik.

IMG_0543

Så himla bra ! Alla borde ha en omelett stekpanna hemma!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats