BY ROSENGRIP

Falafel med Hummus

Jag ligger och vilar i sängen och har gjort det sedan jag kom hem från tandläkaren. Kändes inget alls att dra ut tänderna utan det som gjorde ont var bedövningen. När bedövningen verkade ordentligt fick jag en liten panikkänsla över att det var svårt att svälja men jag kunde koppla bort den till slut. Nu har bedövningen släppt och jag har inte ont alls men är lite öm. Får se hur snabbt jag är på banan igen men om jag känner min kropp rätt lär det inte ta så lång tid. Det jobbigaste är att äta endast flytande idag eftersom jag äter så mycket i vanliga fall, ca 5 ggr om dagen men men det är som det är.

.

Medan jag vilar passar jag på att skriva ihop lite recept. Jag älskar Falafel och det är viktigt att den inte är torr! Så här kommer ett tips på en mycket god sådan som jag gjorde här om dagen.

IMG_7718

.

500 g torkade kikärtor

1 st lök

3 st vitlöksklyftor

1.5 dl hackad persilja

1 dl citronsaft

1.5 tsk spiskummin

1 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

1 l rapsolja till fritering

.

Blötlägg kikärtorna över natten. Häll av vattnet och mixa ihop med övriga ingredienser. Hetta upp olja i en kastrull till 180°. Rulla smeten till bollar och fritera ca 5 minuter tills dom är gyllene bruna.

IMG_7736

.

1 pkt kikärtor

0.5 citron

1 vitlöksklyfta

salt

o.5 dl tahini om man vill (går att utesluta)

.

Mixa ihop avrunna kikärter med saften utav citronen, vitlök och salt samt Tahini om man vill ha det i. Smaka av med salt. Ringla över olivolja och strö över lite hackad persilja.

IMG_7722

Sååå Gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats