Hold your horses! Varför har jag aldrig provat att göra Frittata tidigare? Så enkelt, gott och mättande samt billigt för den delen ! Stort plus på denna och jag lyckades tillaga den helt perfekt i smaker och konsistens,
.
1/2 rödlök
1 pkt bacon
1 knippe sparris
8 st cocktailtomater
6 st kokta potatisar
6 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
salt & peppar
.
Sätt ugnen på 160 g. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i någon minut tills den börjar bli mjuk. Hacka sparrisen (spara några till garnering), lök och bacon. Tärna potatisen och halvera tomaterna. Stek lök och bacon i en stekpanna. Blanda ner sparrisen och potatisen. Stek med i någon minut och ha i tomater. Stek någon minut till tills tomaterna är mjuka. Blanda grädde, ost och ägg i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll över äggsmeten och blanda försiktigt lite snabbt. Garnera med sparris och ställ in i ugnen ca 20-25 minuter tills den har ”stannat”.
Du ser juh, le perfectionale !