Här kommer receptet på Cheesecaken från Babyshowern som gjorde succé. Tummen upp för efterrätter som går att förbereda dagen innan
.
Botten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
200 g vit choklad
2 äggulor
400 g philadelphia
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
färska bär
.
Sätt ugnen på 200°. Krossa kexen och rör ner smör. Lägg plastfolie i en form med löstagbar kant och tryck ut kex massan i den (även upp på kanterna). Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt svalna. Smält chokladen och låt svalna lite. Rör ner äggulorna. Rör ner philadelphian och vispa snabbt till en jämn smet. Vispa äggvitor och grädde styva var för sig. Vänd ner i chokladsmeten och häll i formen. Låt stå i kylen över natten och ta sedan ut 10 minuter innan servering. Garnera med färska bär.
Mitt nya tårtfat kommer från Åhléns, älskar den!
Ja.. Låter logiskt hehe. Ska testa göra denna.
Hej! Ser supergod ut men varför har man plastfolie? Hur får man bort den ?
För att lättare kunna flytta ut kakan från formen. Det är bara att dra bort den när kakan är frusen 🙂