Ok vi har blivit bombarderade med reklam om Linas Matkasse lite överallt eller hur? Nu finns Gastrofy! Hur skiljer Gastrofy sig från andra matkassetjänster? Man får nämligen som kund själv bestämma vad som ska finnas i ens matkasse. Hur bra? Jag har provat och resultatet ser ni nedan.
Gastrofy budade hem en korg med deras favorit recept
så fräscht, enkelt och smidigt
love it! It’s all about the details…
ekologiskt gillar vi
Citronrostad kyckling med örter, potatis och vitlökssås stod på menyn
800 g tinade kycklingben/klubbor
2 st citroner
4 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
800 g potatis
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 kruka färsk persilja
1/2 kruka basilika
.
Sätt ugnen på 200°. Tvätta potatisen och skär dom i skivor. Hacka färsk persilja och basilika grovt. Skala lök och vitlök, skär den gula löken i stora klyftor och krossa vitlöksklyftorna lite lätt. Tvätta citronerna ordentligt och dela dom på mitten. Lägg kyckling, potatis, lök, vitlök och citronhalvor på en ugnsplåt. Krydda med persilja, en halv kruka basilika, salt och peppar. Ringla över olivolja och honung. Blanda om ordentligt med händerna. Se till så att citronhalvorna ligger med fruktköttet uppåt. Sätt in i ugnen ca 40 minuter.
Vitlökssås
.
1/2 kruka basilika
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
citron
Blanda créme fraiche, basilika, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Smaka eventuellt av med lite citronsaft.
Vilken rätt! Alla smaker var perfekta med varandra och det gick snabbt att tillaga, tummen upp från alla oss som älskade maten!