Jag fick önskemål om att baka något glutenfritt så jag googlade upp Roy Fares recept, och jag vart positivt överraskad! Riktigt gott !
.
60 g smör (osaltat)
220 g ägg (4)
125 g mörk choklad 70 %
15 g strösocker till äggulan (1 msk)
45 g strösocker till äggvitan (1/2 dl)
70 g mörk choklad 64%
Kakao att pudra formen med
.
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en springform med smör, pudra sedan med ett täcke av kakao, eller täck botten med bakplåtspapper. Smält smöret, separera äggvita från äggula i två olika bunkar. Hacka choklad i en bunke och smält försiktigt i micron. Vispa äggula med en del av strösockret pösigt, sedan vispar du äggvitorna till maräng och vispa i lite i taget av strösockret. Blanda smör och smält choklad och blanda med äggulorna. Vänd i lite i taget av marängen med en slickepott. Fyll springformen och grädda mitt i ugnen på 160 grader i 12-15 min.
Ta ut från ugnen och låt svalna på plåt innan du serverar.
Jag missade att fota slutresultatet tyvärr men du kanske kan föreställa dig 🙂