BY ROSENGRIP

Glutenfri chokladkaka 

Jag fick önskemål om att baka något glutenfritt så jag googlade upp Roy Fares recept, och jag vart positivt överraskad! Riktigt gott ! 

IMG_3101

.

60 g smör (osaltat)

220 g ägg (4)

125 g mörk choklad 70 %

15 g strösocker till äggulan (1 msk)

45 g strösocker till äggvitan (1/2 dl)

70 g mörk choklad 64%

Kakao att pudra formen med

.

IMG_3107

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en springform med smör, pudra sedan med ett täcke av kakao, eller täck botten med bakplåtspapper. Smält smöret, separera äggvita från äggula i två olika bunkar. Hacka choklad i en bunke och smält försiktigt i micron. Vispa äggula med en del av strösockret pösigt, sedan vispar du äggvitorna till maräng och vispa i lite i taget av strösockret.  Blanda smör och smält choklad och blanda med äggulorna. Vänd i lite i taget av marängen med en slickepott. Fyll springformen och grädda mitt i ugnen på 160 grader i 12-15 min.

Ta ut från ugnen och låt svalna på plåt innan du serverar.

IMG_3110

Jag missade att fota slutresultatet tyvärr men du kanske kan föreställa dig 🙂

IMG_3116

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats