BY ROSENGRIP

Gör egna semlor

Visste du att det är busenkelt att baka egna semlor och dessutom är det sååååå mycket godare! Här några med mandelmassa och några med nötcreme.

IMG_2777

.

7 dl vetemjöl

25 g jäst (ett halv paket)

100 g smör

2.5 dl mjölk

1 ägg

1.5 krm salt

1 tsk kardemumma

0.75 dl socker

1 uppvispat ägg

.

200 g mandelmassa

en halv burk nötcreme

mjölk

3 dl vispgrädde

florsocker

.

IMG_2784

Värm mjölken till 37° dvs fingervärme. Blanda ner smöret och rör om tills det har smält. Blanda ner kardemumma i mjölken. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda ner ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölen lite i taget och jobba ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 45-55 minuter. Sätt ugnen på 200°. Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 25-30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och grädda i ugnen ca 6-8 minuter. Ta ut när dem har fått en lätt gyllene brun färg. Låt svalna.

Riv mandelmassan och vispa grädden. Skär av ett lock och gröp ur lite utav innehållet från bullarna (ett Leila bakar tips). Blanda innehållet med mandelmassan och lite mjölk. Innehållet från dem som ska vara med nötcreme blandar du med nötcremen och lite mjölk. Fyll bullarna med önskat innehåll. Spritsa över grädde och lägg på locket. Pudra med florsocker. Jag gjorde 3-4 stycken med nötcreme och resten med mandelmassa.

IMG_2819 IMG_2823 IMG_2800

i nästa inlägg dyker det upp superenkla Wienersemlor så kika in om ett litet tag till

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats