BY ROSENGRIP

Att steka kött

Barnen sover och jag sitter med halsont. Kul! Not! Det var bara det som fattas, att man ska bli sjuk men men det går inte att göra något åt saken så ändra fokus till det positiva istället. Dagen har varit seg och trots att jag har fått en hel del gjort här hemma känns det som om jag inte gjort något alls. Konstig känsla det där. Adrian har trotsat rejält och hans sömn börjar rubbas igen så jag misstänker att det är en ny period på gång nu. Konsekvent är nyckeln och det är bara att stå på sig hur energi krävande det än är.

kvällens middag vart en perfekt stekt ryggbiff med bakad potatis, bea, sallad och fetaost

Ryggbiff

När man steker kött ska det vara rumstempererat och ha luftats. Jag lägger ut köttet på en tallrik ca en timme innan stekning. Tvätta köttet och torka med lite papper för att få en fin stekyta. Krydda med salt & peppar. Låt stekpannan bli riktigt varm och stek sedan två minuter på var sida för medium. Låt köttet vila lite innan det skärs upp. Stek inte i olivolja utan ta rapsolja med en klick smör för bästa resultat.

Bakad potatis

Sätt ugnen på 225°. Skär ett kors i potatisen och lägg i lite folie. In i ugnen ca 45-50 minuter. Känn med en gaffel ifall den är färdig. Klicka ner lite smör i snittet och strö över lite flingsalt.

Bea

Köpt från Willys, märke Garant, tummen upp!

ljusen är tända och jag inväntar Paradise hotel

men först lite inspo nu när första advent närmar sig

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats