BY ROSENGRIP

Indisk kycklinggryta

Hade en öppnad kycklingfond i kylskåpet så jag surfade in på Touch of taste hemsida och letade upp ett gott recept. Hittade denna fantastiska gryta som jag lagade igår med några små modifieringar.

.

4 kycklingfileér

1 röd chili

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 pkt plommontomter

1 röd paprika

2 dl vatten

1.5 msk kycklingfond

1 tsk salt

1 tsk malen ingefära

1 tsk chilipulver eller flingor

1 tsk kanel

1 msk soya

1 dl creme fraiche

1 msk vetemjöl eller maizena

smör

.

Hacka chili, lök, vitlök, paprika och tomater. Fräs chili, lök och vitlök i smör på låg värme. Skär kycklingen i bitar och blanda ner den tillsammans med tomaterna, fond, vatten, soya och kryddor. Koka i ca 15 minuter. Tillsätt paprika och crème fraîche blandat med vetemjöl. Koka ytterligare 5 minuter. Servera med ris!

Ett tips är att fräsa med lock på för att inte bränna vid. Ångan stannar inne då.

Provar coops fond

Smakar utmärkt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats