BY ROSENGRIP

Koladröm

Här kommer receptet på midsommarkakan

 

125 g smör

1 dl jordnötssmör

275 g digestive kex

1 burk kondenserad mjölk (ska ha kokat i 2 timmar)

3 dl grädde

180 g daim

jordgubbar

Lite hackad daim

 

Har du inte kokat den kondenserade mjölken gör det först i 2 timmar och se till att vattnet hela tiden täcker burken när det kokar. Smält smöret och blanda ner jordnötssmöret. Mixa digestive kex och blanda ner. Tryck ut blandning i en 24 cm form med löstagbar kant och låt stå i kylen i en timme. Öppna burken som har kokat och bred ut kolakrämen som har bildats över kakan. Värm vispgrädde utan att den kokar och smält ner daim. Låt stå kallt i några timmar och vispa sedan upp. Bred ut över kakan, dekorera med jordgubbar och lite hackad daim.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats