Köttbullar
400-500 köttfärs
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk kalvfond
1.5 dl riven parmesan ost
0.5 dl mjölk
1 msk olivolja
Salt och peppar
Tomatsås
500 g krossade eller passerade tomater
0.5 dl rödvin
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
1 dl färsk hackad basilika
1 tsk salt
1 nypa socker
Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke och forma till stora bollar. Provstek lite kött och smaka av ifall det behövs mera kryddor. Stek köttbullarna färdiga på medelhögvärme. Hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stekpanna eller kastrull utan att det tar färg. Blanda ner krossade/passerade tomater, basilika och rödvin. Låt puttra i tio minuter och smaka av med salt och socker. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och rör om försiktigt. Låt puttra ytterligare några minuter. Servera med riven parmesan, pasta och färsk basilika. Så himla gott! Godaste köttbullarna hittills.
Oh vad smarrigt!