BY ROSENGRIP

Köttbullar i tomatsås

Köttbullar

400-500 köttfärs

1 ägg

1  pressad vitlöksklyfta

2 msk kalvfond

1.5 dl riven parmesan ost

0.5 dl mjölk

1 msk olivolja

Salt och peppar

Tomatsås

500 g krossade eller passerade tomater

0.5 dl rödvin

1 liten lök

2 vitlöksklyftor

1 dl färsk hackad basilika

1 tsk salt

1 nypa socker

Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke och forma till stora bollar. Provstek lite kött och smaka av ifall det behövs mera kryddor. Stek köttbullarna färdiga på medelhögvärme. Hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stekpanna eller kastrull utan att det tar färg. Blanda ner krossade/passerade tomater, basilika och rödvin. Låt puttra i tio minuter och smaka av med salt och socker. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och rör om försiktigt. Låt puttra ytterligare några minuter. Servera med riven parmesan, pasta och färsk basilika. Så himla gott! Godaste köttbullarna hittills.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats