Förra veckan kom denna hem till mig och det ska bli spännande att använda den till alla olika rätter som jag har planerat att tillaga i den
.
”Laga mat utan att laga mat. Med en slowcooker lagar du maten på ett enkelt, hälsosamt, lätt och roligt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet, ja allt du vill ha i din maträtt på morgonen. När du kommer hem efter jobbet är grytan klar. Maten tillagas i en låg temperatur och köttet blir fantastiskt mört. Att du slipper röra om är bara ännu ett plus i kanten.”
.
Crockpot fick bäst i test i Aftonbladet bara det säger sitt
Först ut hos oss är ett kycklingrecept
.
1 hel kyckling
1 gul lök
4 morötter
1 palsternacka
6-8 potatisar
3 vitlöksklyftor
smör
kycklingfond + vatten (följ anvisningar på flaskan)
salt, peppar
färsk oregano
färsk persilja
.
Skölj kycklingen. Hacka lök och vitlök. Skiva morötter och palsternacka. Skala och klyfta potatisen. Klyfta ner eller ringa ringla lite smör i botten på av Crock Poten. Lägg lite lök i botten och lägg kycklingen ovanpå. Fördela allt annat runt omkring. Salta och peppra. Häll över buljongen (fonden) och strö över persilja och oregano. Låt stå i minst sex timmar i lägsta läget.
den sköter sig själv
och här ser du resultatet
Jag tror aldrig att jag någonsin ätit mörare kyckling i hela mitt liv