BY ROSENGRIP

Kyckling i Crock pot

Förra veckan kom denna hem till mig och det ska bli spännande att använda den till alla olika rätter som jag har planerat att tillaga i den

IMG_9697

.

”Laga mat utan att laga mat. Med en slowcooker lagar du maten på ett enkelt, hälsosamt, lätt och roligt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet, ja allt du vill ha i din maträtt på morgonen. När du kommer hem efter jobbet är grytan klar. Maten tillagas i en låg temperatur och köttet blir fantastiskt mört. Att du slipper röra om är bara ännu ett plus i kanten.”

.

IMG_9704

Crockpot fick bäst i test i Aftonbladet bara det säger sitt

IMG_9700

Först ut hos oss är ett kycklingrecept

IMG_9705

.

1 hel kyckling

1 gul lök

4 morötter

1 palsternacka

6-8 potatisar

3 vitlöksklyftor

smör

kycklingfond + vatten (följ anvisningar på flaskan)

salt, peppar

färsk oregano

färsk persilja

.

Skölj kycklingen. Hacka lök och vitlök. Skiva morötter och palsternacka. Skala och klyfta potatisen. Klyfta ner eller ringa ringla lite smör i botten på av Crock Poten. Lägg lite lök i botten och lägg kycklingen ovanpå. Fördela allt annat runt omkring. Salta och peppra. Häll över buljongen (fonden) och strö över persilja och oregano. Låt stå i minst sex timmar i lägsta läget.

IMG_9730

den sköter sig själv

IMG_9781

och här ser du resultatet

IMG_9785

Jag tror aldrig att jag någonsin ätit mörare kyckling i hela mitt liv

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats