BY ROSENGRIP

Kyckling & kantarell gratäng

Jag har i veckan provlagat lite olika recept med kantareller och först ut är denna goda rätt. Älskar kantareller!

.

4 st kycklingfiléer

Kantareller

1 lök

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 msk hackad timjan

1 msk fond

1 dl västerbottenost

Salt & peppar

.

Sätt ugnen på 200. Strimla och stek kycklingfilén lätt. Krydda med salt & peppar. Lägg i en ugnsform. Hacka lök och skär kantarellerna i bitar. Stek först svampen i en torr stekpanna tills all vätska har försvunnit. Blanda ner lök och smör. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan över i ugnsformen. Blanda grädde, creme fraiche, timjan och fond i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll över i formen och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över osten och gratinera ytterligare 5 minuter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Hej! Uppskattar dina recept massor verkligen och har testat några som blivit älskade hemma hos oss. Du skriver ofta bara fond, vad är det för fond? Finns ju många att välja på, fick klura lite på det sist haha. Hur som, grattis till lillebror och tack för dina härliga recept 🙂

    1. Daniella

      Amanda, vad kul att höra 🙂 Jag använder oftast kalvfond, gjorde det även i denna gratäng men det skulle nog smaka ännu bättre med kantarell fond i denna. Jag hade kalvfond hemma så jag använde den 🙂

      kram på dig!

stats