BY ROSENGRIP

Kycklinggratäng

Älskar krämiga rätter och just denna är en stor favorit här hemma! Vi åt med ris & sallad.

.

1 hel grillad kyckling eller 4 filéer

6-8 champinjoner

1 röd paprika

1 gul paprika

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

3 msk dijonsenap

1.5 msk soya

salt & svartpeppar

0.5 dl finhackad persilja

riven ost

.

Sätt ugnen på 200°. Strimla och stek kycklingfilen eller dela den grillade kycklingen i bitar. Strimla paprikan och stek med kycklingen. Krydda med salt & peppar. Skär champinjonerna och stek dem på sidan. Krydda med peppar. Blanda ner med kycklingen och häll allt i en form. Blanda grädde, crème fraîche, soya, persilja och senap. Smaka av med salt & peppar. Häll över kycklingen och strö över lite riven ost. Tillaga i ugnen ca 20-25 minuter.

Båda tummarna upp för denna!

Ris

olja & smör

1 lök

3 dl ris

4.5 dl vatten

salt

Värm en kastrull med olja och lite smör. Hacka löken och stek den mjuk och gyllene (man får bäst resultat om man steker med locket på)

Blanda ner riset och stek i en minut tillsammans med löken. Blanda ner vatten och salta. Koka upp och sänk temperaturen till 1-2:an när det kokar. Låt puttra under locket ca 15-20 minuter tills riset är färdigt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tibelia

    Jag älskar din blogg! Snälla sluta inte med dina awsome recept och inspiration!❤️
    Jag åt frukost precis men blev vrålhungrig av att bara titta på bilderna

stats