BY ROSENGRIP

Kycklinglasagne

Vi äter en hel del kyckling i vårt hus och på den senaste tiden har jag börjat byta ut köttfärsen mot kycklingfärsen. Det började med att jag bytte ut färsen i Tacos och sen vart jag fast. Jag provade att göra köttfärssås på kycklingfärs och den vart så jäkla god så nu provade jag laga Lasagne med kycklingfärs och den vart en riktig 10-poängare. Alla killarna i huset tryckte i sig så mycket att hela gick åt till middagen. Bra betyg!

IMG_8215

jag brukar alltid köpa färska plattor, tycker det är mycket godare

IMG_8348

.

12-14 st lasagneplattor

500 g kycklingfärs

1 finhackad gul lök

3 rivna vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad

3 msk tomatpuré

400 g passerade tomater

ost

Ostsås

4 msk smör

5 msk vetemjöl

1 liter mjölk

150 g riven smakrik ost

salt & peppar

.

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret till såsen i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt sjuda ca 3-4 minuter på svag värme. Bland ner osten och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olja utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Häll i passerade tomater och låt allt puttra ihop under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar eventuellt någon mer krydda man vill ha i. Smörj en rektangulär form och häll lite ostsås i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås och ostsås. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt ost på.

IMG_8352 IMG_8380

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats