BY ROSENGRIP

Lammstek 

Lammstek är ett bra alternativ när man har gäster då den tillagar sig själv och mättar många!

Här är mitt bästa recept!

IMG_1236

.

1 lammstek

1 st citron

3 st vitlöksklyftor

1 kruka rosmarin

2 msk olivolja

salt & peppar

.

Putsa lammsteken. Salta och peppra runt om. Riv skal från en citron och riv vitlöksklyftorna. Hacka rosmarin och blanda med citronskal och vitlök. Blanda ner olivolja. Fördela över köttet och lägg i en plastpåse. Låt marineras minst en timme i kylen eller över natten. Ta ut lammsteken och låt den ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn lammsteken i en stekpanna runt om så att den får färg. Lägg i en ugnsform och stick in en köttermometer. Stek tills köttet är ca 58 grader inuti. Då är den perfekt rosa ! På bilden är innertemperaturen 60 grader.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats