Här kommer receptet på succépajen jag lagade till påskmiddag,
.
pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
fyllning
200 g kallrökt lax
1 dl räkor
purjolök
0.5 dl finhackad dill
1 – 2 st avokado
äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1.5 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
.
Tärna smöret och blanda med vetemjöl. Knåda ihop så gott det går och tillsätt sedan vatten. Arbeta samman till en deg. Rulla till en boll och svep in i folie. Låt vila svalt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Kavla eller tryck ut degen i en smord form. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Skär laxen i mindre bitar, strimla en stor bit purjolök. Blanda samman lax, räkor, dill och purjolök. Blanda mjölk, ägg, grädde, riven ost, salt och peppar i en annan skål. Blanda ner fyllningen i äggstanningen och häll ner allt i pajskalet. Skiva avokado och lägg över skivorna fint. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fått en fin färg.