BY ROSENGRIP

Leopardtårta

Bättre sen än aldrig, här kommer fyllningen på Samiras leopardtårta som jag gjorde till hennes födelsedag

Smörkräm

150g mjukt smör

3 dl florsocker

0.5 dl kokhett vatten

1 msk vaniljsocker

Geishafluff

180 g geisha choklad

3 dl grädde

Ahlgrens bilar fluff

60 g ahlgrens bilar

3 dl grädde

Värm grädden utan att den börjar koka (viktigt att den inte kokar) rör ner geisha chokladen och rör tills allt har smält. Låt svalna och ställ sedan i kylen. Gör likadant med ahlgrens bilar fluffen. Låt stå över natten helst men minst sex timmar. Vispa sedan upp fluffarna med en elvisp. Späd ahlgrens bilar fluffen om den är för kompakt. Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen förutom vattnet. När allt är ihop vispat häll ner vattnet i omgångar försiktigt. Vispa tills krämen blir len. När detta är klart är det bara att fylla tårtbottnarna och spackla med smörkräm.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. rita

    Daniella vilken fin tårta håller på gå igenom recept för just leotårta hur fick du till leofläckarna?.

    Du har en härlig blogg och fina bilder:)

  2. Tibelia

    Älskar din blogg! Sällan man läser en inspirerande blogg:)
    Hur kommer det sig att du kan laga så god mat? Har du gott ngn kurs ?

  3. Michaela

    Ohhhh, ser extremt gott ut!! Hur har du gjort resten då? vad är utsidan? Jätte fin tårta, hade lixom inte låtit någon äta den om jag lyckats med en så fin tårta 😀

    1. Daniella

      Allt annat är gjort i sockerpasta. Hahah man känner lite så när man har suttit med den i några timmar 🙂

stats