Bakom lucka 11 finns det en redig bit kött som smälter i munnen när man tar en tugga. Smakerna är perfekta!
En benfri lammstek
6 vitlöksklyftor
Rosmarin
Timjan
Honung 1 msk
senap 1 tsk
olivolja 1 msk
salt och peppar
3-4 cocktailtomater
Skala fyra stycken vitlöksklyftor och dela dem i två. Stick hål i köttet och tryck in klyftorna i hålen. Blanda timjan, rosmarin, salt, peppar, senap, honung, två pressade vitlöksklyftor och olivolja i en skål. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt påsen och skaka lite så att allt blandas och så att köttet smörjs in med marinaden överallt. Låt stå i kylen i ca 1 dygn. Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen på köttet. Lägg köttet i en ugnsform med galler helst. Klyfta cocktailtomaterna och lägg runt om eller under steken om den steks på galler. Stek i ugnen tills innertemperaturen har nått 62-64 grader då är den perfekt rosa. Låt vila 5-10 minuter innan du skär upp köttet. Om man vill kan man sila ner skyn från steken i en liten kastrull och blanda ner 2-3 dl grädde. Koka upp och red med Maizena så har ni en fantastisk sås också. 🙂
Det låter helt underbart och jag älskar lamm! Jag har aldrig vågat tillaga det själv för jag är rädd för att det skall smaka ull och att jag inte kommer tycka om det mer.
Sandra, hahahah 🙂 Prova, prova, prova!!!!