Då öppnar vi lucka nitton och bakom den döljer sig en fiskgryta med saffran. Älskar detta recept! Servera med aioli och vitlöksbröd.
.
saffran 1pkt
laxfilé 500 g
torskfilé 400 g
fänkål 1 st
lök 1 st
vitlök 1 st
morötter 3-4 st
grädde 3 dl
mjölk 2 dl
vatten 1 dl
fiskfond 1 1/2 msk
hummerfond 1 1/2 msk
vitt vin 1 dl
cocktailtomter 8-10 st
räkor 500 g
dill 1 dl
Salt & peppar
Vitlöksbröd:
Surdegsbröd
vitlök
smör
Snabb aioli:
Majonnäs
vitlök
citron
.
Hacka lök och vitlök som du fräser i smör tillsammans med saffran. Koka morötterna på sidan så att dem blir lite mjuka. Hacka ner fänkålen och fräs tillsammans med lök & vitlöken. Häll på grädde, mjölk, vatten, vitt vin, fonderna och låt det puttra på i 10 min. Salta & peppra. Skär fisken och morötterna i bitar och blanda ner i grytan. Koka i 5-7 min så att fisken blir genomkokt. Hacka sedan ner dill och cocktailtomaterna. Puttra någon minut och ta sedan bort från plattan. Blanda ner räkorna och servera med aioli och vitlöksbröd. Toppa med en dillkvist, Utsökt!
.
Blanda smör med en pressad vitlöksklyfta och bre på brödskivorna. Stek sedan i en minut på båda sidorna tills brödet är gyllen brunt.
.
Blanda ihop majonnäs med en pressad vitlöksklyfta och några droppar citronsaft