BY ROSENGRIP

Lucka 19 – Fiskgryta med saffran

Då öppnar vi lucka nitton och bakom den döljer sig en fiskgryta med saffran. Älskar detta recept! Servera med aioli och vitlöksbröd.

.

saffran 1pkt

laxfilé 500 g

torskfilé 400 g

fänkål 1 st

lök 1 st

vitlök 1 st

morötter 3-4 st

grädde 3 dl

mjölk 2 dl

vatten 1 dl

fiskfond 1 1/2 msk

hummerfond 1 1/2 msk

vitt vin 1 dl

cocktailtomter 8-10 st

räkor 500 g

dill 1 dl

Salt & peppar

Vitlöksbröd:

Surdegsbröd

vitlök

smör

Snabb aioli:

Majonnäs

vitlök

citron

.

Hacka lök och vitlök som du fräser i smör tillsammans med saffran. Koka morötterna på sidan så att dem blir lite mjuka. Hacka ner fänkålen och fräs tillsammans med lök & vitlöken. Häll på grädde, mjölk, vatten, vitt vin, fonderna och låt det puttra på i 10 min. Salta & peppra. Skär fisken och morötterna i bitar och blanda ner i grytan. Koka i 5-7 min så att fisken blir genomkokt. Hacka sedan ner dill och cocktailtomaterna. Puttra någon minut och ta sedan bort från plattan. Blanda ner räkorna och servera med aioli och vitlöksbröd. Toppa med en dillkvist, Utsökt!

.

Blanda smör med en pressad vitlöksklyfta och bre på brödskivorna. Stek sedan i en minut på båda sidorna tills brödet är gyllen brunt.

.

Blanda ihop majonnäs med en pressad vitlöksklyfta och några droppar citronsaft

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats