God kväll här kommer receptet på Minestrone soppan från förra helgen, bättre sent än aldrig!
.
1 lök
2 st selleristjälkar
2 st morötter
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
500 ml passerade tomater
grönsaksbuljong
0.5 tsk salt
1 tsk oregano
1 pkt bacon
2 dl risoni
.
riven parmesan till servering
.
Hacka, lök vitlök och selleri. Tärna morötterna och skiva bacon. Lägg ner allt i en kastrull och stek i olja. Ha i bacon och stek någon minut till. Tillsätt tomatpuré och stek tills den är brynt. Häll i vatten, passerade tomater, buljong, oregano och salt. Låt puttra ca 15 minuter och tillsätt sedan risoni. Låt puttra några minuter bara tills pastan är färdig. Servera med riven parmesan !
Riktigt gott!
Till soppan bakade jag lite bröd på Ramlösa Kvarns mjöler som jag fick hem här om dagen
.
25 g jäst
150 g färsk surdeg på fullkornsvete
ca6-7 dl ljummet vatten, 37°C
2.5 tsk salt
ca 16 dl Rustique Vetemjöl
.
Lägg jäst och surdeg i en bunke och tillsätt vatten och salt., rör om så att jästen löser sig. Tillsätt mjölet successivt och blanda degen väl i ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen väl på mjölat bakbord och dela degen i två lika stora bitar. Forma till något avlånga bröd och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Skär vackert mönster i degen och pudra lite mjöl över. Placera en ugnssäker skål med vatten, i nedre delen av ugnen och plåten med bröd strax ovanför. Grädda i ca 30-35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
.
Polsk ost och chark, love it !
.
Nu tar jag helg ! 🙂