Tidigare idag var jag och Linda på en presslunch utöver det vanliga. Nämligen Operakällarens som var utav yppersta klass. Operakällarens julbord är känt som ett utav dom bästa sen långt tillbaka men nytt för i år är att julbordet kommer serveras som en avsmakningsmeny komponerad in i minsta detalj av Operakällarens egen stjärnkock Stefano Cantenacci.
Operakällarens inredning är fascinerande och har en grym historia bakom sig
vi blev serverade Café Operas egna champagne innan vi satte oss till bords och ingen tackar väl nej till gott bubbel på en tisdag 😉
.
Till julbordet kommer det finnas dryckespaket som man kan köpa till,
Vackra Linda
Älskar det blåa som möter naturinslagen
Nytt för i år är att Operakällaren behåller deras fina fåtöljer vilket innebär färre gäster och skönare komfort
Längre sittningar med flexiblare tider
Serveringen kommer ske delvis från buffé men även i viss mån från köket på tallrik
även jag fastnade på bild
VDn Abbe Ibrahim välkomnade och informerade oss
Super snygga PR-ansvarige Zena till vänster och Linda fullt fokuserad till höger
Restaurangchefen presenterade menyn innan vi satte oss till bords
Operakällarens egna Kalix löjrom, skulle kunna äta den alla dagar i veckan
med dom klassiska tillbehören så klart
.
8-rätterna kommer bestå av
– Hummer och löjrom
– Sill och strömming
– Kalla fiskar och skaldjur
– Lutfisken
– Kallskuret
– Det småvarma
– Dessertostar från Androuets Osthandel
– Operakällarens stora Dessertbuffé
.
allt är tillagat med stor omsorg och det här måste vara den godaste sillen jag någonsin har ätit
så fräscht
Anklever som smälte i munnen
och världens sötaste lilla Janssons frestelse som var krämigare än en cappucino
sist men absolut inte minst den omtalade ”surprisen” för i år, nämligen Stefanos egna efterrätt som han skapat till årets julbord
en prinsessliknande liten bakelse med smak utav hallon och lakrits, jag gillar inte lakrits men hela låg i min mage så det är väl ett väldigt bra betyg
små snickers som vi även fick med oss hem och som nu även dom ligger i min mage
Operakällarens julbord är mycket populärt så se till att boka i god tid för att vara säker på att få en plats. Julborden serveras från den 27 november till och med den 24 december.