BY ROSENGRIP

Presslunch – Operakällarens 8-rätters julbord

Tidigare idag var jag och Linda på en presslunch utöver det vanliga. Nämligen Operakällarens som var utav yppersta klass. Operakällarens julbord är känt som ett utav dom bästa sen långt tillbaka men nytt för i år är att julbordet kommer serveras som en avsmakningsmeny komponerad in i minsta detalj av Operakällarens egen stjärnkock Stefano Cantenacci.

IMG_3676

Operakällarens inredning är fascinerande och har en grym historia bakom sig

IMG_3677

vi blev serverade Café Operas egna champagne innan vi satte oss till bords och ingen tackar väl nej till gott bubbel på en tisdag 😉

.

Till julbordet kommer det finnas dryckespaket som man kan köpa till,

IMG_3688

Vackra Linda

IMG_3695

Älskar det blåa som möter naturinslagen

Nytt för i år är att Operakällaren behåller deras fina fåtöljer vilket innebär färre gäster och skönare komfort

Längre sittningar med flexiblare tider

Serveringen kommer ske delvis från buffé men även i viss mån från köket på tallrik

IMG_3687

även jag fastnade på bild

IMG_3698

VDn Abbe Ibrahim välkomnade och informerade oss

Desktop2

Super snygga PR-ansvarige Zena till vänster och Linda fullt fokuserad till höger

IMG_3701

Restaurangchefen presenterade menyn innan vi satte oss till bords

IMG_3707

Operakällarens egna Kalix löjrom, skulle kunna äta den alla dagar i veckan

IMG_3709

med dom klassiska tillbehören så klart

IMG_3730

.

8-rätterna kommer bestå av

– Hummer och löjrom

– Sill och strömming

– Kalla fiskar och skaldjur

– Lutfisken

– Kallskuret

– Det småvarma

– Dessertostar från Androuets Osthandel

– Operakällarens stora Dessertbuffé

.

IMG_3722

allt är tillagat med stor omsorg och det här måste vara den godaste sillen jag någonsin har ätit

IMG_3721

så fräscht

IMG_3738

Anklever som smälte i munnen

IMG_3770

och världens sötaste lilla Janssons frestelse som var krämigare än en cappucino

IMG_3743

IMG_3775

sist men absolut inte minst den omtalade ”surprisen” för i år, nämligen Stefanos egna efterrätt som han skapat till årets julbord

IMG_3777

en prinsessliknande liten bakelse med smak utav hallon och lakrits, jag gillar inte lakrits men hela låg i min mage så det är väl ett väldigt bra betyg

IMG_3806

små snickers som vi även fick med oss hem och som nu även dom ligger i min mage

IMG_3795

Operakällarens julbord är mycket populärt så se till att boka i god tid för att vara säker på att få en plats. Julborden serveras från den 27 november till och med den 24 december. 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats