Header Image

BY ROSENGRIP

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Smulpaj med tosca

Publicerad,

Nu när hösten är runt hörnet är det populärt att baka med äpplen och jag kan inte vara sämre så här är mitt första bidrag.

Degen

125 g smör

1 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Äpplen

3 – 4 äpplen

1 msk socker

Toscan

100 g flagad sötmandel

75 g smör

3/4 dl socker

1 msk vetemjöl

1-2 msk mjölk

Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Dela smöret i små tärningar och blanda ner. Finfördela med händerna. Skala och skiva äpplena. Blanda ner sockret och rör om. Häll äpplena i en smord form och strö över smuldegen. Sätt in i ugnen och gör under tiden toscan. Smält smöret och blanda ner de övriga ingredienserna. Låt koka upp och ställ åt sidan. Ta ut pajen efter tio minuter i ugnen och häll över toscan. Sätt in pajen igen och grädda i ca 10 minuter till eller tills toscan har fått en fin färg.

2 Kommentarer

Lämna ett svar till Daniella Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *