Idag var jag inbjuden till en spännande presslunch som höll till på restaurang AG i Fridhemsplan. Stjärnkocken och ägare av AG och Rolfs kök är nyligen hemkommen från Lousiana där han fördjupade sig i mattrenden som nu är på väg till Sverige. Nämligen Soul Food!
Vi började med att provsmaka lite soya från Kikkoman
Och Tabasco pastan, dom som vågade vill säga 😉
Johan Jureskog tipsade även om hur Tabascos pepparsåser har använts i maten för att lyfta fram smaker
Charcoal Oysters – grillade ostron med en smör och bröd blandning på toppen var först ut för provsmakning,
.
Jag gillar inte ostron ! Det är konsistensen som ger mig kväljningar men dessa det var grejer !
Smakade lite som friterad Kyckling om man får förolämpa ostronen så att säga 🙂
Vi fick kolla på en video från Louisianaresan och det var fascinerade att se hur dom gamla gatorna i New Orleans’ såg ut annars är man van vid att se dom andra storstäderna i USA,
Andra rätten vi fick smaka på var Gumbo ”Creole” – En soppgryta som serveras med ris och bröd. Innehållandes bl a räkor och lax, riktigt god !
Det var kul att äntligen få besöka den berömda köttrestaurangen som man fått höra så mycket om så dit blir det ett till besök inom kort hoppas jag,
AGs kladdkaka till efterrätt
Alla recept och filmen hittar du inne på