BY ROSENGRIP

Vitchoklad kladdkaka

250 g vit choklad

200 g smör

3 ägg

2.5 dl socker

2 dl vetemjöl

Glasyr:

150 g vit choklad

0.5 dl grädde

Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör om tills den har smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i mjöl och smör/chokladblandningen. Häl i en bröad form och grädda i nedre delen utav ugnen 30-35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Hacka chokladen till glasyren och koka upp grädden. Ta från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills allt har smält och låt sedan stelna fem minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt stelna i kylen. Sikta över florsocker om du vill.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats