BY ROSENGRIP

Wienersemlor

Fettisdagen närmar sig och vad är godare än att göra egna semlor?

.

Färdig smördeg

Mandelmassa 150-200 g

Grädde 3 dl

Florsocker

.

Sätt ugnen på 175°. Rulla ut smördegen och tryck ut rundlar med något runt t ex ett glas. Jag staplade 3 st rundlar på varandra för lite högre semlor. Lägg semlorna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 min eller tills dem är gyllen bruna. Låt svalna lite och skär sedan av locket. Riv mandelmassan och blanda med 1 dl grädde. Låt stå i kylen medan du vispar resterande 2 dl grädde. Fyll semlorna med mandelmassa och grädde, på med locket och pudra över florsocker. En liten fusk variant men ack så god!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats