Här kommer receptet på köttfärssoppan från i söndags som vi åt med nybakat bröd direkt från min ugn 🙂 Hur gott är det inte med soppor? Älskar soppor!
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 potatisar
4 morötter
3 msk tomatpuré
1-2 tsk dijonsenap
1.5 liter vatten
2 buljongtärningar
2-3 tsk salt
2 krm svartpeppar
chiliflingor eller chilipulver
1 dl finskuren färsk persilja
Hacka lök, vitlök, potatis och morötter till önskad storlek. Bryn köttfärsen i en stekpanna och krydda med lite salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och senap. Smält lite matfett i en kastrull och bryn lök & vitlök. Blanda ner potatisen och morötterna. Bryn någon minut. Blanda sedan ner färsen och tillsätt vatten samt buljongtärningar. Koka upp och krydda med salt, peppar och chiliflingor. Koka i ca15-20 minuter tills potatisarna och morötterna är mjuka (känn med en gaffel) Blanda sedan ner persiljan och smaka av.