BY ROSENGRIP

Schweizernöt cheesecake

Hur kan man inte annat än älska cheesecake? Så farligt gott! Denna vart mitt bidrag i år till påskbordet hemma hos mamma.

.

250 g choklad cookies eller digestive kex (jag använde cookies denna gång)

80 g smör

.

300 g philadelphia

1.5 dl creme fraiche

1.5 dl grädde

2 ägg

0.5 dl socker

200 g marabou schweizernöt

jordgubbar & chokladägg till garnering

.

Sätt ugnen på 175°. Krossa kakorna till smulor med en mixer eller i en plastpåse med en kavel. Smält smöret och blanda med smulorna till en massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant och ställ i kylen medan du gör fyllningen. Smält chokladen. Vispa philadelphia, crème fraîche och socker. Blanda ner ett ägg i taget och rör till sist ner grädden. Rör ner chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 minuter eller tills smeten har blivit fast. Låt svalna och ställ sedan i kylen i några timmar för bästa resultat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. saija Kurtti

    Bakade kakan igår fast med Marabou digestive choklad. Mycket god o omtyckt blev den på kalaset. Du har många bra recept som jag ska testa 🙂

stats