BY ROSENGRIP

Snickerskladdkaka

Ni har väl inte missat att det är kladdkakans dag. Här har ni THE kladdkaka of the year!

.

Kaka

150 g smör

3 ägg

3 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

1 krm salt

100 g mörk choklad

Kolasås

1 dl vispgrädde

1 dl socker

1 dl sirap

Garnering

1.5 dl jordnötter

100 g mjölkchoklad

.

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och låt svalna. Blanda ner ägg och socker. Blanda dom torra ingredienserna i en bunke och rör ner. Smält chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och koka upp. Koka på låg värme ca 15 minuter och låt svalna. Häll kolasåsen på kakan och strö över jordnötterna. Smält mjölkchokladen och bre över. Låt stå i kylen i några timmar eller över natten.

Älskar mitt nya tårt/kak fat från HM home!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nora

    Hej igen tack för snabb svar! Hur många timmar måste den ligga i kylen minst? För d ser super smarrigt den ligger i min kyl nu!

    1. Daniella

      Desto längre desto bättre men minst två timmar sen går det självklart att ta ut den efter fem minuter också. Det beror på vilken konsistens man är ute efter 🙂

  2. Nora

    Hej super mamma! På recepten står det mörk choklad funkar de med bak choklad? Tror du d funkar med hasselnötter istället för jordnötter? Hoppas du svarar snart så Jag kan sätta igång :)! Kram på dig!

  3. Elzana

    Bakade denna ikväll!! MUMS! Fast din blev finare än min, haha! Tror jag behövde 200 g choklad att täcka kakan med. 100 g blev lite för lite :-/

stats